rouwbegeleiding rouwverwerking verliesbegeleiding leren dyslectie

Ik ben Wieke van der Veen, gediplomeerd MO orthopedagoog, kernvisie-coach en gecertificeerd begeleider in verlies en rouw.

Na een jarenlange ervaring in het speciaal-onderwijs, waarin ik de kracht van het kind centraal zette en het belangrijk vond dat ieder kind een eigen manier van ontwikkelen had en echt gezien werd, heb ik een overstap gemaakt naar het MBO. Samen met nog vijf collega’s heb ik de opleiding voor Onderwijsassistent vorm gegeven. Hier wilde ik de student zien en tegelijk de passie voor het jonge kind overbrengen.

Werken met passie, vanuit mijn hart, er echt voor iemand te zijn, is belangrijk voor mij.

In dat kader heb ik in 2015 de opleiding voor Verlies- en rouwbegeleiding gevolgd. Ieder mens, ieder kind maakt verlies mee. Iedere verandering is een vorm van verlies. Door je te hechten, kun je geven en ontvangen maar ontstaat er ook rouw.

Rouw is de keerzijde van liefde.

Door echt te luisteren en de mens echt te zien wil ik ondersteuning bieden in dit proces. Ik geloof in de kracht van ieder mens. Je hoeft het niet altijd alleen te doen, graag loop ik samen een stukje mee op jouw pad om stappen te zetten op het juiste moment.

In de praktijk Z-O-Wel ondersteun ik kinderen, jongeren,  volwassenen, gezinnen, leerkrachten en opvoeders. Daarnaast geef ik scholing in de vorm van workshops en trainingen en lezingen. Jarenlange ervaring en scholing zorgt voor professionele begeleiding.

Het is voor mij belangrijk dat ik met hart en ziel betrokken ben bij het werk wat ik doe. Mijn aandacht is altijd uitgegaan naar kinderen, jongeren en volwassenen die ondersteuning nodig hebben. 

Door te werken met onverdeelde aandacht voor de ander, lukt het mij om je echt te zien en te horen. Op deze manier kan ik er voor jou zijn.

Mijn begeleiding is professioneel en betrokken, creatief, oplossingsgericht, ondernemend en flexibel. Ik bied veiligheid en vertrouwen waar ook humor belangrijk kan zijn. Graag loop ik een stukje mee op jouw levenspad. Door gebeurtenissen te ordenen en in een ‘ander’ licht te zetten, kun jij de veerkracht vinden om zelf verder te gaan.

Mezelf blijven ontwikkelen is voor mij van groot belang, ieder jaar volg ik diverse scholingen en intervisie.

Neem gerust contact op, dan kijken we samen verder.