Iedere school krijgt ermee te maken. Eén op de drie gezinnen scheiden. In iedere klas zitten meerdere kinderen van gescheiden ouders. Hoe ga je hier als school en als leerkracht mee om? 

In bijna iedere klas zit een leerling waarvan een ouder, broertje of zusje ernstig ziek is of overleden. De school is voor deze kinderen vaak de ‘veilige haven’. Wat betekent dit voor jou als leerkracht? 

Hoe begeleid je als leerkracht en als school een ernstig zieke leerling? Hoe betrek je de andere kinderen uit de klas erbij? Hoe ga je om met de broertjes en zusjes en de ouders?

Wat doe je als een ernstig en plotseling verlies zich op school voordoet?

Voor een antwoord op deze vragen mag je altijd contact opnemen.

Samen met Engelien Ruyter heb ik een Verliesprotocol ontwikkeld, waar alle stappen in staan die van belang zijn in  verliessituaties. Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan gerust contact op.

Als school, als schoolteam, als leerkracht is het van groot belang om kennis te hebben van omgaan met verlies en rouw. Hoe kinderen en jongeren rouwen. Wat je als leerkracht en als school kunt doen. In een scholing bied ik kennis aan, wisselen we in het team van gedachte over “ongeneeslijke ziekte en dood” en wat je als school kunt doen.