Scholing

Z-O-Wel verzorgt diverse scholingstrajecten voor medewerkers in KO, BO, IKC, VO, MBO en voor professionals in de zorg. De centrale thema’s zijn verlies, rouw en leer- en gedragsproblemen. Deze scholing biedt handvatten om leerlingen en collega’s te ondersteunen en te begeleiden.

Aandacht voor verlies

Het is een interactieve scholing over de impact van verlies. 

(Verstoorde) rouw bij jongeren

Herkenning en omgaan met de kettingreactie die onverwerkte verlieservaring kan veroorzaken bij jongeren.

Scheiding als verlieservaring

Hoe werkt loyaliteit bij een kind en wat kan de impact van een scheiding zijn. Als leerkracht of begeleider kun je het verschil maken. Hoe ga je als school of als gezinsbegeleider om met gescheiden ouders? Wat is de kracht van de dynamische driehoek? 

verlies verdient aandacht

Veel kinderen krijgen op jonge leeftijd te maken met een verlies.
Bij verlies denken we vaak aan overlijden, maar verlies kan zich voor doen op verschil/ende gebieden, zoals een scheiding, ernstig ziek zijn (van het kind of een ouder, broer of zus), verhuizing, de klas of de school moeten verlaten, kinderen die met of zonder ouders gevlucht zijn, etc:.
In toenemende mate zijn er kinderen die met meerdere verliezen te maken hebben. Deze kinderen hebben vaak concentratie- en gedragsproblemen. Ze verliezen hun gevoel van veiligheid. Ze worstelen ermee en dit is vaak merkbaar in hun functioneren en hun gedrag. Van binnen kan het een emotionele chaos zijn.

Verlies verdient aandacht

Voor Scholing Dichtbij in Groningen verzorgen wij onze training “Verlies verdient aandacht”.  op 3 maart 2020

Ruimte voor verlies

Een ontmoetingsdag voor iedereen die met zijn verlies aan het werk wil gaan. Door stil te staan bij je verlies, langer of kort geleden, ontstaat er weer ruimte om de volgende stap te zetten.

16 mei 2020

CED-groepboekjes uitsnede S

Scholing voor leerkrachten en docenten in samenwerking met de CEDgroep

CED-groep: Samen met professionals in het onderwijs werken we aan kansen voor álle kinderen. Haal het beste uit uzelf én uit uw leerlingen met onze praktische oplossingen voor in de klas, inspirerende leermiddelen, effectieve professionalisering en begeleiding‘.

De inhoud van de scholing zit onder de knop. Als dit niet werkt kopieer dan de link en plak dit in een nieuw tabblad

Wil je meer weten over deze scholingsonderwerpen of informatie over een lezing  neem dan contact met mij op.