Scholing

Z-O-Wel verzorgt diverse scholingstrajecten voor medewerkers in KO, BO, IKC, VO, MBO, HBO en voor professionals in de zorg.

Ook is er een scholing voor Leidinggevenden, P&O, HR medewerkers, Bedrijfsmaatschappelijke zorg, Mensen die anderen aansturen.

De centrale thema’s zijn verlies, rouw en leer- en gedragsproblemen. De scholing biedt handvatten om leerlingen en collega’s werknemers te ondersteunen en te begeleiden.

Basisscholing :

De impact van een verlies op de ontwikkeling

Scholing voor leerkrachten, docenten, IB-ers, zorgcoördinatoren, pedagogisch medewerkers

Aandacht voor verlies

Het is een interactieve scholing over de impact van verlies. 

Deze scholing wordt gegeven op 5 maart 2021 in Friesland. ( tussen Drachten en Leeuwarden). De scholing is SKJ geaccrediteerd met 6 punten.

(Verstoorde) rouw bij jongeren

Herkenning en omgaan met de kettingreactie die onverwerkte verlieservaring kan veroorzaken bij jongeren.

Deze scholing wordt gegeven op 19 maart 2021 in Friesland, tussen Leeuwarden en  Drachten. De scholing is SKJ geaccrediteerd met 3 punten.

Scheiding als verlieservaring

Hoe werkt loyaliteit bij een kind en wat kan de impact van een scheiding zijn. Als leerkracht of begeleider kun je het verschil maken. Hoe ga je als school of als gezinsbegeleider om met gescheiden ouders? Wat is de kracht van de dynamische driehoek? 

Deze scholing wordt gegeven op 19 maart 2021 in Friesland tussen Leeuwarden en  Drachten. De scholing is SKJ geaccrediteerd met 3 punten.

Verlies kent vele gezichten

Veel kinderen krijgen op jonge leeftijd te maken met een verlies.

verliesbegeleiding rouwverwerking verliesverwerking rouwbegeleiding leren dyslectie scholing

Bij verlies denken we vaak aan overlijden, maar verlies kan zich voor doen op verschillende gebieden, zoals een scheiding, ernstig ziek zijn (van het kind of een ouder, broer of zus), verhuizing, de klas of de school moeten verlaten, kinderen die met of zonder ouders gevlucht zijn, etc:.
In toenemende mate zijn er kinderen die met meerdere verliezen te maken hebben. Deze kinderen hebben vaak concentratie- en gedragsproblemen. Ze verliezen hun gevoel van veiligheid. Ze worstelen ermee en dit is vaak merkbaar in hun functioneren en hun gedrag. Van binnen kan het een emotionele chaos zijn.

Een scholing die iedere ( beginnende) leerkracht, maatschappelijk werker, gezinsbegeleider, pedagogisch begeleider zou moeten volgen.

Wat is de impact op het werkgeheugen, op het brein? Hoe kan het dat deze kinderen niet toe komen aan leren? Wat doet dit met kinderen als ze ouder worden?

Wat je WEL kunt doen, wat je voor ze kunt betekenen leer je op de scholing!

 

Verlies verdient aandacht

Voor Scholing Dichtbij in Groningen verzorgen wij onze training “Verlies verdient aandacht”. 

op 30 maart 2021

Deze scholing wordt gegeven op 30 maart 2021 in Scholingscentrum Dichtbij in Groningen. De scholing is SKJ geaccrediteerd met 6 punten.

Incompany Scholing

Wil je een scholing voor je team, je school, neem dan even contact op.

Samen met Engelien Ruyter bied ik scholing op maat.

rouwverwerking verliesverwerking leren z-o-wel dyslectie Friesland Kernvisie scholing
rouwbegeleiding rouwverwerking verliesbegeleiding leren dyslectie

Ruimte voor verlies

Een ontmoetingsdag voor iedereen die met zijn verlies aan het werk wil gaan. Door stil te staan bij je verlies, langer of kort geleden, ontstaat er weer ruimte om de volgende stap te zetten.

Ieder jaar, in mei, wordt deze dag georganiseerd.

Heb je interesse in deze dag, neem gerust vrijblijvend contact op

Scholing voor leerkrachten en docenten in samenwerking met de CEDgroep

CED-groep: Samen met professionals in het onderwijs werken we aan kansen voor álle kinderen. Haal het beste uit uzelf én uit uw leerlingen met onze praktische oplossingen voor in de klas, inspirerende leermiddelen, effectieve professionalisering en begeleiding‘.

De inhoud van de scholing zit onder de knop. Als dit niet werkt kopieer dan de link en plak dit in een nieuw tabblad

KO/BO: de impact van een scheiding bij kinderen

Door contact op te nemen met CEDgroep of met mij – via contact formulier – kun je je interesse hiervoor aangeven

VO: jongeren en de impact van een scheiding

Door contact op te nemen met de CEDgroep of met mij via het contactformulier kun je aangeven hier belangstelling voor te hebben.

VO:  jongeren en verstoorde rouw begeleiden op school

Door contact op te nemen met de CEDgroep of met mij via het contactformulier kun je aangeven hier belangstelling voor te hebben.

MBO: studenten en de impact van een scheiding

Door contact op te nemen met de CEDgroep of met mij via het contactformulier kun je aangeven hier belangstelling voor te hebben.

MBO: verdieping studenten met verstoorde rouw begeleiden op school

Door contact op te nemen met de CEDgroep of met mij via het contactformulier kun je aangeven hier belangstelling voor te hebben.

Wil je meer weten over deze scholingsonderwerpen of informatie over een lezing  neem dan contact met mij op.