Scholing

Z-O-Wel verzorgt diverse scholingstrajecten voor medewerkers in alle vormen van onderwijs, zorg en begeleiding. 

Ook verzorg ik trainingen en workshops, voorlichtingen en lezingen rondom diverse thema’s als verlies, veranderingen in je leven, beroepsmatig omgaan met verlies in de zorg, leer- en gedragsproblematiek ( ook in de klas) voor diverse doelgroepen zoals leerkrachten, professionals in zorg en welzijn, vrijwilligers en mantelzorgers.

Ik bied een scholing voor Leidinggevenden, P&O, HR medewerkers, Bedrijfsmaatschappelijke zorg, ARBO artsen. Mensen die anderen aansturen.

De scholing biedt handvatten om leerlingen, studenten, (jong)volwassenen, collega’s, werknemers te ondersteunen en te begeleiden.

Wil je een scholing volgen, workshop of lezing laten verzorgen? Neem dan contact op, ik denk graag mee over de mogelijkheden!

Basisscholing ” Omgaan met Verlies”

De scholing wordt op maat gemaakt, naar de behoefte van de aanvrager en doelgroep. Accenten worden verschoven.

Wist je dat:

  • Hoe kleiner het lichaam, hoe groter de impact van een verlieservaring is?
  • Kinderen verlies opslaan in hun lichaam en in hun brein?
  • Bijna 90% van de kinderen van 12 jaar al een betekenisvolle verlieservaring heeft meegemaakt?
  • Dat kinderen bij een verlies vaak dubbel verlies ondergaan?
  • Ontwikkelen en rouwen een zware opgave is?

Werk je met kinderen of jongeren en wil je meer weten over de diverse gebieden waarop verlies zich kan voordoen en tips en tools krijgen om hier mee om te gaan? Volg dan deze scholing!

De scholing is SKJ en V&VN geaccrediteerd.

Heb je belangstelling neem dan contact op.

Basisscholing “Omgaan met verlies” Open inschrijving

Bijna 90% van de kinderen van 12 jaar heeft al een betekenisvolle verlieservaring meegemaakt.

Werk je met kinderen of jongeren en wil je meer weten over de diverse gebieden waarop verlies zich kan voordoen en tips en tools krijgen om hier mee om te gaan? Volg dan onze scholing!

Het is een interactieve scholing over de impact van verlies. 

Deze scholing wordt gegeven op 5 maart 2021 in Friesland. ( tussen Drachten en Leeuwarden). De scholing is SKJ geaccrediteerd met 6 punten en V&VN geaccrediteerd met 7 punten

Verdiepende scholing

  • scheiding als verlies ervaring
  • rouw bij jongeren

Deze scholing is ontwikkeld als vervolg op de scholing “Omgaan met verlies” en daarom alleen toegankelijk als je die hebt gevolgd.

De scholing is op 19 maart 2021 van 9.30 tot 16.30

De scholing wordt gegeven in Friesland, tussen Drachten en Leeuwarden

Wil je meer informatie over deze scholing of je belangstelling aangeven?

Laat het weten via het contactformulier!

Rouw bij jongeren

Er is veel verandering in het leven van een jongere wat onzekerheid met zich mee brengt. Jongeren zijn op zoek naar wie ze willen zijn, willen worden. Onder invloed van hormonen en de groei van de hersenen kan een , eerder geleden, verlies aangeraakt worden waardoor bijvoorbeeld de zin van het leven in een ander daglicht kan komen te staan. Hoe je een jongere in deze kwetsbare levensfase hierin kunt begeleiden, leer je in deze scholing.

Scheiding als verlieservaring

Eén op de drie huwelijken of relaties strandt en uit recente cijfers blijkt dat 500.000 kinderen in een samengesteld gezin opgroeien. Voor kinderen is scheiding een heftige verlies ervaring: de stabiele basis verdwijnt plotseling door de breuk. Thuis durven kinderen hun gevoelens vaak niet te laten zien, jongeren willen vaak geen aandacht vragen voor hun verdriet en zorgen. Loyaliteit naar beide ouders erkennen, is van groot belang. In deze scholing krijg je naast theorie, praktische tools.  

Omgaan met  * Verlies en rouw* voor professionals in de zorg.rouwverwerking Verliesverwerking

In je werk als zorg professional kom je regelmatig situaties tegen rondom verlies en rouw. Er is vaak weinig tijd om hier bij stil te staan. Als er in je privé situatie zich een verlies voordoet, wordt er dikwijls aan voorbij gegaan. Door deze scholing zie je het belang van even stilstaan en kun je het verschil maken voor de mensen met wie je werkt.

Deze V&VN geaccrediteerde training op open inschrijving is ontwikkeld voor kraamzorg, (kinder)verpleegkundigen en verzorgenden in een instelling of in een gezinssysteem, op de kinderafdeling in een ziekenhuis, revalidatie, afdeling neonatologie, verpleegkundigen bij de Veiligheidsregio, GGD, CJG, medewerkers in de Jeugdzorg en GGZ.

Verlies en rouw op het werk

verliesverwerking rouwverwerkingDeze scholing is geschreven voor directie, leidinggevenden, P&O, HRM, bedrijfsmaatschappelijk werk, Arbo artsen, iedereen die een leidende functie binnen een bedrijf heeft.

Rouw op en van het werk: baanverlies, collega die komt te overlijden of ernstig ziek wordt. Een verlies van een dierbare, maar ook transitie op het werk. Bij al deze voorbeelden is rouwbegeleiding belangrijk. Als er aandacht wordt besteed aan verlies en rouw, aan veilig mogen uiten van gevoelens en emotie kan een werknemer sneller zijn functie weer oppakken.

Rouwverwerking bij kinderen

voor Scholing Dichtbij

Als zorgverlener, werkzaam binnen een gezinssysteem, kom je in aanraking met diverse vormen van verlies en rouw.

Op welke signalen moet je letten, hoe ga je hiermee om en hoe ondersteun je de verschillende gezinsleden hierin? Voor de Coöperatie Zorg Dichtbij ontwikkelden wij een maatwerk scholing hierover. Deze scholing is ook toegankelijk voor niet-leden van de Coöperatie. 

SKJ en V&VN geaccrediteerd.

Verdiepingsscholing Kinderen en echtscheiding

Bijna iedereen kent wel één of meerdere mensen die een scheiding achter de rug hebben. De afgelopen jaren is het aantal scheidingen flink gestegen. Voor kinderen is een scheiding een heftige verlies ervaring: de stabiele basis verdwijnt plotseling door de breuk. In deze scholing behandelen we de impact van een scheiding op kinderen en jongeren. Loyaliteit naar beide ouders erkennen is van groot belang. In deze scholing krijg je naast theorie, praktische tools die jou als hulpverlener helpen kinderen en jongeren te begeleiden bij een echtscheiding.

De scholing wordt gegeven op 30 maart 2021  in Groningen bij ScholingDichtbij van 13.00 tot 16.30 uur

Verdiepingsscholing Jongeren en rouw

In de puberteit gebeurt er veel in het leven van jongeren. Ze gaan op zoek naar wie ze willen zijn en willen worden. De vele veranderingen kunnen een hoop onzekerheid met zich meebrengen. Onder invloed van hormonen en de groei van de hersenen kan een verlieservaring grote impact hebben. In deze scholing leer je hoe jij jongeren in deze kwetsbare levensfase kunt begeleiden in een situatie van verlies en rouw.

De scholing wordt gegeven op 2 maart 2021  in Groningen bij ScholingDichtbij van 13.00 tot 16.30 uur

Incompany Scholing

Wil je een scholing voor je team, je school, neem dan even contact op.

Samen met Engelien Ruyter bied ik scholing op maat.

rouwverwerking verliesverwerking leren z-o-wel dyslectie Friesland Kernvisie scholing

Ontmoetingsdag: “Ruimte voor verlies”

Verlies kent vele gezichten.

Overlijden van een dierbare, een miskraam of een stil geboren kindje, ongewenst kinderloos zijn, een scheiding, verlies van gezondheid, je baan, het opgeven van een toekomst -droom…..
 
Tijdens onze ontmoetingsdag is er ruimte voor jou en het verlies wat jij in het licht wilt zetten. Met een zorgvuldig samengesteld programma proberen we aan te sluiten bij jou en jouw proces. We werken in een kleine groep.
 

Ieder jaar wordt deze dag georganiseerd. In 2021 is dat op zaterdag 18 september van 10.00 tot 16.30

Heb je interesse in deze dag, neem gerust vrijblijvend contact op.

Bellen mag natuurlijk ook. 06 29 55 11 73

 

rouwbegeleiding rouwverwerking verliesbegeleiding leren dyslectie
verliesverwerking rouwverwerking leren dyslectie Friesland z-o-wel
verliesbegeleiding rouwbegeleiding rouwverwerking verliesverwerking leren z-o-wel dyslectie Friesland Kernvisie scholing

Scholing voor leerkrachten en docenten in samenwerking met de CEDgroep

CED-groep: Samen met professionals in het onderwijs werken we aan kansen voor álle kinderen. Haal het beste uit uzelf én uit uw leerlingen met onze praktische oplossingen voor in de klas, inspirerende leermiddelen, effectieve professionalisering en begeleiding‘.

KO/BO: de impact van een scheiding bij kinderen

Door contact op te nemen met CEDgroep of met mij – via contact formulier – kun je je interesse hiervoor aangeven

VO: jongeren en de impact van een scheiding

Na het volgen van de basisscholing kun je met CEDgroep contact opnemen dat je voor deze scholing belangstelling hebt

VO:  jongeren en verstoorde rouw begeleiden op school

Na het volgen van de basisscholing kun je met CEDgroep contact opnemen dat je voor deze scholing belangstelling hebt

MBO: studenten en de impact van een scheiding

Na het volgen van de basisscholing kun je met CEDgroep contact opnemen dat je voor deze scholing belangstelling hebt

MBO: verdieping studenten met verstoorde rouw begeleiden op school

Na het volgen van de basisscholing kun je met CEDgroep contact opnemen dat je voor deze scholing belangstelling hebt

Wil je meer weten over deze scholingsonderwerpen of informatie over een lezing  neem dan contact met mij op.