‘Rouw begeleiding op het werk vaak onvoldoende’ | Nieuwsuur – Nos  20 april 2019

z-o-wel rouwverwerking verliesverwerking rouw verlies van werk Deze scholing is geschreven voor directie, leidinggevenden, P&O, HRM, bedrijfsmaatschappelijk werk, Arbo artsen, iedereen die een leidende functie binnen een bedrijf heeft.

Rouw op en van het werk: baanverlies, collega die komt te overlijden of ernstig ziek wordt. Een verlies van een dierbare, maar ook transitie op het werk. Bij al deze voorbeelden is rouwbegeleiding belangrijk. Als er aandacht wordt besteed aan verlies en rouw, aan veilig mogen uiten van gevoelens en emotie kan een werknemer sneller zijn functie weer oppakken. Er is meer sprake van hechting en loyaliteit.

De kans dat één van uw werknemers een verlies meemaakt is heel reëel. Het ondersteunen van een rouwende medewerker is niet eenvoudig, wel heel belangrijk. Een werkomgeving waar begrip is, die steun kan bieden, kan er voor zorgen dat de werknemer, collega weer aan het werk kan gaan en aan het werk kan blijven.

In de scholing wordt aandacht besteed aan verliesgebieden, wat is verlies en rouw en hoe kan het dat dit bij ieder mens een andere invloed en uitwerking heeft. Rouw is uniek. Wat is de rol van de leidinggevende en hoe kun je een medewerker en een team in rouw coachen. Wat kun je als HR management of P&O betekenen.

Graag bied ik inzicht en ondersteuning aan werkgevers, leidinggevenden, werknemers, collega’s.

Natuurlijk is het mogelijk om nu al in gesprek te gaan en niet te wachten tot het zich voordoet. Neem gerust contact op.