Vergoeding voor Begeleiding met Kernvisiemethode

Het heeft even geduurd. Begeleiding van leer- en gedragsproblemen in het onderwijs werd al vergoed in verschillende delen van Nederland, onder meer Groningen en Drenthe. Nu dus ook in Friesland.

Veel kinderen hebben van nature een voorkeur om in beelden en gevoelsmatig te denken. Ons onderwijs is juist rationeel en auditief ingesteld. Twee verschillende systemen, dat botst.

Denkt jouw kind ook in beelden en gevoelsmatig? En heeft het daardoor moeite om de aangeboden leerstof zich eigen te maken? Neem dan even contact op.

Doordat het kind de lesstof niet op kan nemen, wordt het onzeker, ontwikkelt het faalangst of ontoelaatbaar gedrag in de klas. Neem ook dan even contact met mij op.

Vergoeding is vanaf nu ook mogelijk in Friesland.

De klas neemt afscheid

De klas neemt afscheid.

Studenten geneeskunde moeten tijdens hun studie een onderzoek doen. Dat daar nu een kinderboek uit voortkomt is bijzonder. Studente Marije Gmelig Meyling: ‘We hadden zelf ook niet verwacht dat ons voorstel goedgekeurd zou worden.’ Dat werd het wel, want een kinderboek over rouwen in de klas leek er nog niet te zijn.

‘We hadden alle vier interesse voor palliatieve zorg aan kinderen. En we hadden allemaal hetzelfde jeugdboek gelezen over een overleden klasgenoot. Dat was een boek voor de bovenbouw van de basisschool.’

Goede emoties

De vier hebben voor het boek twaalf rouwtherapeuten geïnterviewd. Op basis van hun kennis zijn ze met het verhaal aan de slag gegaan. 

Ook ik ben geïnterviewd door deze studenten. Wat leuk dat het tot zo’n mooi resultaat is gekomen.

//www.rtvnoord.nl/nieuws/215822/Prentenboek-helpt-kinderen-omgaan-met-dood-van-klasgenootje

Walk en Talk

Dinsdag 29 oktober 2019, een mooie lezing gegeven in Heerenveen. Walk en Talk café. Wat is de impact van het verlies van je werk. Het was een mooie open ochtend waar veel inbreng was.

Vrijdag 1 november samen met Engelien Ruyter de vervolgscholing “de impact van een scheiding”en “Jongeren en rouw” aan een mooie groep betrokken deelnemers gegeven. Er was een fijne sfeer waar ervaring en zorgen gedeeld konden worden. Waar heel veel kwaliteit aanwezig was.

‘Een zieke vader of moeder treft het hele gezin’

//www.nrc.nl/nieuws/2019/10/29/een-zieke-vader-of-moeder-treft-het-hele-gezin-a3978405

Zorg Voor kinderen is het heel ingrijpend als hun vader of moeder ongeneeslijk ziek wordt. Toch worden zij vaak vergeten, zegt kinderpsycholoog Antoinette Berkelbach.

Gelukkig is er hulp mogelijk. Ook ik ondersteun gezinnen waar ernstige ziekte zich voordoet. 

krantenbericht z-o-wel

Kinderen lijken steeds gevoeliger te worden. Het lijkt wel dat ze meer last hebben van lichamelijke klachten en leer-en gedragsproblemen. Om kinderen beter te ondersteunen is het van belang dat men er bewust van wordt dat alles in een kind